Sursa: twitter.com

Fiind inima care bate a religiei sikh, orașul Amritsar din nordul Indiei este cunoscut pentru spiritul său de generozitate, Templul său de Aur care servește 100.000 de mese gratuite pe zi!

Despre templu:

Amritsar a fost înființată în secolul al XVI-lea de către un guru sikh și este situat în regiunea Punjab, unde a apărut sikhismul. Religia este cunoscută pentru tradiția sa de seva – un serviciu voluntar prestat pentru alții fără nicio așteptare sau reciprocitate. Sikhii din întreaga lume fac seva în gurudwaras (temple sikh), cel mai adesea în acte simple, cum ar fi curățarea podelelor, servirea meselor și menținerea ordinii în templu. Alții fac seva în viața lor privată prin acte de generozitate și caritate. În aprilie 2021, când Covid a devastat familii din India, comunitatea sikh a făcut față provocării de a livra butelii de oxigen și alte consumabile medicale celor care aveau nevoie disperată.

Langarul Templului de Aur, o bucătărie comună gratuită, este cea mai mare din lume, deservind 100.000 de oameni pe zi, șapte zile pe săptămână. Toată lumea este binevenită să mănânce aici, fără discriminare, atâta timp cât au nevoie de adăpost și mâncare, iar mesele sunt disponibile 24 de ore pe zi.

Sursa: wikipedia.com

„Crând în Amritsar, a existat un sentiment de a trăi într-o comunitate mare. Am crescut jucându-și-ți ascunselea în Templul de Aur, unde toți am făcut seva. Toți aveau grijă unul de celălalt, iar sikhii și hindușii, cele două credințe majoritare din oraș, trăiau împreună cu dragoste, în ciuda faptului că deseori. circumstanțe politice opuse”, a spus Rahat Sharma.

Are sens doar faptul că orașul este atât de plin de vigoare, pentru că atât cât Amritsar este un oraș al divinității, este un oraș al vieții. Bucătăria locală de pe stradă, cu kulchas (pâine) și chole (tocană de năut), phirni (budincă de orez) în vase tradiționale de lut și pahare copioase de lapte de unt, este chestia invidiei în toată India. Uimitorul oraș vechi, deși neglijat, un labirint de străzi înguste, intersecții și piețe mici, este plin de bazaruri pline de viață și pline de viață și pare să se piardă în timp.

„Dar aceste povești nu au fost repuse pentru a incita la ură sau pentru a căuta răzbunare. Dimpotrivă, moștenirea noastră de a fi protectori a fost subliniată”, a scris Khanna.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *