Sursa: puterea24.ro

Orele de somn conteaza extrem de mult in viata fiecarui om, chiar și animale, însă nu conteaza doar cat dormim ci si de la ce ora si cand ne trezim zilnic.

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat pentru ObservatorNews cum functioneaza totul incat sa avem o intelegere mai ampla asupra acestui proces.

„Ultimul lucru pe care toți îl tăiem de pe listă este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibil să nu dormim. 

Dar în somn ne refacem, în somn „bijuteria” se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândirea, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi.

Deci dacă noi ștergem somnul cum se întâmplă, între ora 22:00 și 00:00, atunci am pierdut un număr mare de elemente care ne refac „bijuteria” și nu mai este așa şfefuită. Deci cum avem mentenanța la mașină, așa trebuie să avem și mentenanța la creier”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Unele dovezi sugerează că este mai sănătos să mergem la culcare la ore mai timpurii. Un studiu la care au participat 1.197 de muncitori japonezi a constatat că cei care se culcau mai târziu aveau un risc mai mare să aibă simptome depresive. Cu toate acestea, este posibil ca durata somnului să fi contribuit la aceste simptome, deoarece participanții care s-au culcat mai târziu au dormit adesea mai puțin.

Un alt studiu a constatat că persoanele care au arătat o preferință pentru a se culca mai târziu au avut, de asemenea, niveluri mai ridicate de gândire negativă repetitivă, cum ar fi să se gândească la probleme sau la experiențe negative. Este important de menționat că acest lucru afectează și nunărul orelor de somn.

Sursa: antena3.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *