logo
RNTV Live

Opt elevi au fost răniți într-o stație de autobuz din Philadelphia în urma unui schimb de focuri în apropiere

philadelphia-elevi-statie-de-autobuz-atac-armat-hay
Dudau Andreea Valentina

Opt elevi de liceu au fost răniți într-o stație de autobuz din Philadelphia în urma unui schimb de focuri în apropierea Northeast High School, marcând al patrulea atac armat în câteva zile în oraș. Un adolescent a fost împușcat de 16 ori și se află în stare critică. Autorii tirurilor nu au fost identificați sau prinși!

Potrivit autorităților și informațiilor furnizate de presa americană, opt elevi de liceu au fost răniți într-un schimb de focuri la Philadelphia, Pennsylvania. Victimele, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, așteptau autobuzul miercuri seara într-o stație când a început focul de armă, conform poliției locale. Grupuri de bărbați au ieșit dintr-un vehicul și au tras aproximativ 30 de focuri, marcând al patrulea atac armat din Philadelphia în câteva zile.

La o conferință de presă, autoritățile au dezvăluit că un adolescent de 16 ani a fost împușcat de 16 ori și se află în stare critică. Ceilalți liceeni, care au fost spitalizați, sunt în stare stabilă. Autorii atacului nu au fost răniți.

Incidentul s-a petrecut la mai puțin de un kilometru distanță de cel mai mare liceu public din oraș, Northeast High School, care are peste 3.000 de elevi. Un rezident local a remarcat că siguranța în cartier s-a deteriorat în mod alarmant în ultimii ani.

Această tragedie vine după o serie de atacuri armate în rețeaua de transport public a orașului Philadelphia – SEPTA (Regia transporturilor din sud-estul Pennsylvaniei). Marți, o ceartă între doi pasageri într-un autobuz a escaladat în schimburi de focuri, soldate cu un mort. Luni, un adolescent de 17 ani a fost împușcat într-o stație de autobuz. Duminică, un tânăr de 27 de ani a fost ucis într-o altercație care a degenerat în violență.

Statele Unite, unde numărul armelor de foc depășește numărul de locuitori, înregistrează cel mai ridicat nivel al mortalității cauzate de arme de foc în comparație cu orice altă țară dezvoltată. Atacurile armate rămân un flagel recurent, care nu a putut fi oprit de guvernele succesive în ultima perioadă. Numai în anul 2023, au fost înregistrate 38 de atacuri armate în masă, soldate cu 197 de morți, stabilind un nou record, conform unui bilanț realizat de ziarul The Washington Post.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor