Opt copii sunt suspectați de botulism, o afecțiune rară, și se află în prezent internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Doi dintre aceștia necesită monitorizare permanentă, iar autoritățile au demarat o investigație pentru a identifica sursa contaminării și a preveni răspândirea bolii!
Opt copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani se află internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, fiind suspectați de botulism. Situația este alarmantă pentru doi dintre aceștia, care necesită monitorizare permanentă. Autoritățile desfășoară o investigație pentru a identifica sursa posibilei contaminări și pentru a lua măsuri preventive împotriva răspândirii bolii.
Copiii cu vârste între trei și șapte ani, internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara cu suspiciune de botulism, prezintă simptome cum ar fi dificultăți la înghițire și cădere a pleoapei. Aceștia au primit tratament cu antitoxină botulinică, iar starea lor de sănătate s-a îmbunătățit semnificativ. Unul dintre copii, transferat inițial la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, a fost adus la Spitalul de Boli Infecțioase, iar acum se află într-o stare mult mai bună. Cauza exactă a infecției este încă necunoscută, iar Direcția de Sănătate Publică desfășoară o anchetă pentru a identifica sursa contaminării. Tratamentul precoce cu antitoxină botulinică este esențial în gestionarea botulismului, iar autoritățile continuă să monitorizeze evoluția cazului.
Asist. univ. dr. Adelina Marinescu – medic specialist boli infecţioase în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara: „Copiii internaţi au fost simptomatici. Şase dintre ei au dificultăţi la înghiţire şi ptoză palpebrală (căderea pleoapei), iar alţi doi au în plus stări de somnolenţă şi fenomene digestive. Tuturor le-am administrat deja antitoxină botulinică şi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil. Vor mai rămâne câteva zile în spital pentru supraveghere. Unul dintre copii, un băieţel, a fost internat iniţial la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, în Secţia de Terapie Intensivă, dar am decis să îl transferăm la noi, iar acum este într-o stare mult mai bună. Deocamdată, nu ştim care a fost cauza infecţiei. Direcţia de Sănătate Publică efectuează o anchetă în acest sens”.
Prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: „„Au fost prelevate probe de la toţi copiii şi transmise la DSP, iar de acolo, mai departe, la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Am şi început să administrăm tratamentul. Am avut noi, în spital, câteva flacoane. Apoi, cu ajutorul Centrului Naţional de Control pentru Boli Transmisibile, am obţinut alte doze, de la Drobeta Turnu Severin şi Sibiu. Şi mai avem în aşteptare câteva doze pregătite să fie transferate în orice moment de la Târgu Mureş la Timişoara. Vreau să le mulţumesc colegilor de la DSP şi de la unităţile care ne-au ajutat şi ne-au trimis antitoxina botulinică, care neutralizează efectele bolii. Este pentru a două oară în mai puţin de 6 luni când ne luptăm cu o asemenea boală la Timişoara”.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.