Au avut loc percheziții într-o operațiune coordonată împotriva unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni informatice și evaziune fiscală

În urma a 26 de percheziții domiciliare efectuate pe 12 decembrie de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au fost confiscate 22 de telefoane mobile, 18 laptop-uri, 200 de chei pentru aparate de jocuri de noroc, 85 de medii de stocare, 7 DVR-uri, 4 unități PC, 323.298 de lei, 14.705 euro, 15.000 de forinți, precum și înscrisuri contabile și alte mijloace de probă.

Pe baza audierii persoanelor implicate, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 9 persoane, iar pentru alte două persoane, a fost instituit control judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a fost desfășurată în cadrul unei investigații privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică și evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, 26 de persoane din județele Caraș-Severin și Timiș, inclusiv administratorii și angajații a două societăți comerciale, ar fi constituit un grup infracțional organizat. Scopul grupului era obținerea de sume semnificative de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara.

Membrii grupului ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc folosind dispozitive și programe informatice pentru a crește artificial câștigurile potențialilor jucători. Totodată, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig, însușindu-și în mod fraudulos Jackpot-urile mari.

Structura grupului era de tip piramidal, cu patru lideri cu funcții de conducere, un palier de execuție format din angajați, și un palier cu administratori ai locațiilor unde erau instalate aparatele de jocuri de noroc.

Acțiunea a implicat sprijinul mai multor structuri, inclusiv Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, serviciile de combatere a criminalității organizate Arad și Mehedinți, Inspectoratele de Poliție Județene Caraș-Severin și Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara și specialiștii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara.

Este important de menționat că, pe toată durata procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală și de prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *