logo
RNTV Live

Operațiune de căutare și salvare desfășurată de echipa SPJ Salvamont Maramureș în zona Vârfului Șerban pentru recuperarea a trei ucraineni

image-19
Dudau Andreea Valentina

Operațiune de căutare și salvare desfășurată de echipa SPJ Salvamont Maramureș în zona Vârfului Șerban, județul Maramureș, pentru recuperarea a trei cetățeni ucraineni, în vârstă de 27, 45 și 46 de ani!

Un apelant de 27 de ani a semnalat situația critică, menționând că cei doi în vârstă au intrat în hipotermie și nu mai pot continua de unii singuri. Terenul, conform relatărilor acestuia, era acoperit de zăpadă, iar configurarea dificilă a terenului impunea utilizarea echipamentului tehnic pentru extracție.

O echipă a Salvamont Maramureș s-a alăturat colegilor de la Poliția de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației și au pornit spre zona indicată pentru intervenție.

Echipa de salvatori montani, împreună cu cei de la Poliția de Frontieră, au ajuns la stână în zona Vârfului Șerban, unde unul dintre cei căutați, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit. Acesta reușise să-și găsească adăpost și să-și aprindă un foc. Era încălțat în adidași și avea ca rezervă niște cizme de gumă, nepotrivite pentru condițiile de iarnă. Este de menționat că ceilalți doi ucraineni se aflau mai sus în munte și prezintau probleme medicale, refuzând să coboare din cauza hipotermiei.

Operațiunea de căutare a celorlalți doi a fost inițiată imediat de la stână, deși condițiile meteo au făcut imposibilă intervenția aeriană, astfel că intervenția a fost exclusiv terestră.

Până la momentul actual, doar unul dintre ucraineni, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit și coborât din munte. Cu toate eforturile depuse de echipele de salvare, cei doi de 46 și 47 de ani nu au fost găsiți.

Informațiile oferite de ucraineanul găsit sunt contradictorii și nu au condus la localizarea celorlalți doi.

Din acest motiv, echipele de salvare au decis să suspende operațiunile de căutare până la primirea unor noi informații. Salvatorii montani rămân în așteptare la baza Salvamont pentru eventualele noutăți legate de situația celor doi ucraineni dispăruți.

În plus, o echipă de suport formată din salvatori montani se află și ea în așteptare la baza Salvamont, pregătită să acționeze rapid în cazul apariției unor noi informații.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor