Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au demarat o amplă acțiune împotriva unei rețele de traficanți de droguri de mare risc și substanțe psihoactive în județul Buzău.

Conform informațiilor obținute în urma investigațiilor desfășurate în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, mai multe persoane ar fi desfășurat activități ilegale de vânzare de droguri de mare risc, în special cristal, și substanțe psihoactive, precum 2MMC, către consumatori din zona Buzăului. Prețurile practicate pentru aceste substanțe interzise s-au situat între 150 și 250 de lei pentru o doză, iar unii dintre suspecți ar fi acționat în apropierea cluburilor și cazinourilor din zonă.

În cadrul acțiunii, desfășurate în seara zilei de 17 februarie 2024, autoritățile au reușit să intervină în momentul în care una dintre persoanele cercetate deținea o cantitate de cristal (3-CMC) destinată comercializării în municipiul Buzău.

Perchezițiile domiciliare efectuate în județele Buzău și Brăila au condus la descoperirea și confiscarea unor cantități semnificative de droguri de risc și mare risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), precum și a unor bunuri folosite în desfășurarea activităților infracționale, cum ar fi un grinder, un cântar electronic, telefoane mobile și sume în bani (4.700 de lei și 2.800 de euro).

Ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea a 5 persoane implicate în această rețea, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii. Ulterior, s-a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *