logo
RNTV Live

Operațiune de salvare în Masivul Făgăraș: Cetățean spaniol, blocat în perete, salvat cu succes

blob
Constantin Corina

Eforturi Colective ale Salvamontiștilor din diverse regiuni pentru a aduce în siguranță un turist în pericol

Operațiune încheiată cu final fericit. Un cetățean spaniol, era nepotrivit echipat pentru sezonul și tipul ascensiunii, purtând doar adidași, și se confrunta cu probleme medicale, inclusiv un debut de hipotermie, fiind blocat într-un perete. Echipa Salvamont a reușit să ajungă la el, să-l pregătească și să-l coboare în siguranță, apoi s-au îndreptat spre telecabină pentru a-l transporta la baza muntelui.

În timp ce participau la o misiune de pregătire în masivul Făgăraș, salvamontiștii au auzit strigăte provenind dintr-un perete sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Misiunea de pregătire a fost imediat întreruptă, iar echipele de intervenție au fost mobilizate. O echipă de prim răspuns s-a deplasat la locul accidentului pentru a evalua situația inițială, în timp ce ceilalți salvamontiști au pregătit echipamentul de prim ajutor și targa de evacuare, planificând traseul de coborâre către Bâlea. Echipa de intervenție a inclus membri din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.

Primele informații sugerează că victima este un cetățean străin. Condițiile meteorologice sunt dificile, cu vânt puternic și ninsoare în zona respectivă, iar plafonul de nori este foarte scăzut, făcând imposibilă solicitarea unui elicopter. Astfel, salvamontiștii au decis să efectueze operațiunea exclusiv pe teren.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor