foto: Politia Romana

Astăzi, 15 ianuarie 2024, procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea a 15 inculpați și au impus măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, toți fiind investigați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc

S-a reținut că, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, inculpații au procurat, deţinut, depozitat, transportat şi vândut droguri de mare risc (cocaină, 3 CMC cunoscut sub denumirea de cristal și ecstasy), droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv (2 MMC) consumatorilor de pe raza județului Arad, pentru sume cuprinse între 100 și 1.200 lei.


Din investigațiile penale a rezultat că acești inculpați, fie individual, fie cu colaborarea altor suspecți implicați în acest caz, au desfășurat activități comerciale cu cantități de droguri și substanțe psihoactive, concentrându-se în principal pe vânzarea acestora în spațiul public, având contact direct cu consumatorii.

Substanțe găsite

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 600 grame cocaină , 280 grame 3-CMC ( cunoscut sub denumirea de cristal), 10 grame substanță psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 telefoane cu sim, 7 cântare electronice de mare precizie, sumele de 74.960 lei, 13.400 euro și 20 lire sterline, mai multe bijuterii, 2 pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane), diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri, precum și alte mijloace de probă.


De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra a 6 autoturisme.
În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerile formulate de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, de arestare preventivă a 10 inculpați și arestarea la domiciliu a altor 3.


În cazul unui inculpat care a evitat urmărirea penală, s-a întocmit o propunere de arestare preventivă în absență. În paralel, pentru alți doi inculpați, procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au hotărât să impună măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile.

De cine a fost sprijinită activitatea judiciară


Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, Cluj, Alba Iulia și Oradea, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad și jandarmilor din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad și Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. De asemenea, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Politia Romana

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *