Sursă foto: Digi24

Pentru a se evita noi drame de tipul naufragiului recent al unei ambarcaţiuni pline cu migranţi în largul coastelor Greciei, ONU a cerut investigaţii rapide şi măsuri „urgente şi decisive”. Este posibil ca sute de persoane să-şi fi pierdut viaţa în urma evenimentului.

Federico Soda, director pentru Departamentul pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM): „Este clar că abordarea actuală privind Mediterana nu funcţionează. An după an, aceasta continuă să fie ruta de migraţie cea mai periculoasă din lume, cu cea mai ridicată rată a mortalităţii.”

De asemenea, pentru a umple lacunele în materie de căutare şi salvare, statele trebuie să se pună de acord, cât și de debarcare rapidă şi de punere în practică a unor rute de migraţie legale şi sigure, spune reprezentantul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Referitor la recenta tragedie din Mediterana, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, Jeremy Laurence, a spus că este nevoie de o anchetă aprofundată asupra evenimentelor, cu o atenţie sporită asupra călăuzelor şi traficanţilor de persoane.

Tragedia este considerată „una dintre cele mai devastatoare din Mediterană din ultimii zece ani”, iar OIM a recunoscut că se teme că numărul victimelor ar putea spori cu câteva sute.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *