În prima jumătate a acestui an, OMV Petrom a consemnat o scădere semnificativă a profitului net, înregistrând o reducere de 80%, până la 944 milioane de lei.

Conform datelor financiare prezentate vineri la Bursa de Valori Bucureşti, OMV Petrom a înregistrat un profit net de 944 milioane de lei în primul semestru al acestui an, în scădere cu 80% față de rezultatul net de 4,646 miliarde lei înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

În trimestrul II din acest an, OMV Petrom a raportat o pierdere de 537 milioane de lei, faţă de un profit net de 2,898 miliarde de lei în trimestrul II al anului trecut şi de 1,481 miliarde de lei în primul trimestru din 2023.

În prima jumătate a anului 2023, valoarea veniturilor din vânzări consolidate a fost de 17,864 miliarde de lei, înregistrând o scădere de 30% față de aceeași perioadă din 2022. Această diminuare a fost influențată negativ de prețurile mai mici ale mărfurilor și de volumele mai reduse în cazul vânzărilor de produse petroliere și energie electrică, compensată doar parțial de volumele mai mari înregistrate în cazul vânzărilor de gaze naturale.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *