Oktoberfest sau „Sărbătoarea lui octombrie” este un festival caracterizat de multă veselie şi distracție, fiind una dintre cele mai mari serbări populare din lume.

Apărută iniţial în orașul german München, festivalul Oktoberfest a devenit cunoscut de mai multe țări de pe toate continentele, inclusiv de România.

Din 1819, Oktoberfest a intrat sub patronajul edililor orașului bavarez, care și-au asumat responsabilitatea organizării sale anuale. Anul 1892 a marcat un eveniment important în istoria Oktoberfest, pentru că atunci avea să apară prima halbă de bere din sticlă. Aceasta este astăzi cel mai căutat suvenir la Oktoberfest.

La Munchen, Oktoberfest va începe pe 16 septembrie și va dura până pe 3 octombrie.

Pe 3 octombrie este și ziua națională a Germaniei, care sărbătorește reunificarea.

Oktoberfest la Brașov!

Anul acesta, Brașov este gazda tradițională a Oktoberfest-ului românesc, găzduind o nouă ediție a festivalului.

Organizatorii celui mai mare festival al berii din România au confirmat recent că ediția din acest an va avea loc în intervalul 31 august – 10 septembrie.

Reprezentanții evenimentului au anunțat că Oktoberfest 2023 se va ține pe un teren privat cu o suprafață de circa 20.000 m2 din Parcul Tractorul, pe strada Turnului. Acesta este cel de-al treilea loc de desfășurare al festivalului, după Arena Liceului Sportiv de la Poarta Șchei și terenul fostului Stadion Municipal din Bartolomeu.

La cea de-a 100-a ediție a festivalului au fost serviți 120.000 de litri de bere, ceea ce corespunde la aproximativ 1.500 de băi.

Cei mai mulți vizitatori ai festivalului sunt cetățeni germani, 70% dintre ei fiind chiar din landul Bavaria. În schimb, doar 15% dintre participanți vin din străinătate, iar 14% dintre aceștia sunt din SUA.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *