Sursă foto: Liga 2 - ProSport

Fundașul central Antoniu Manolache (23 de ani), care aparținea contractual de Petrolul Ploiești, s-a transferat la Corvinul, fiind a treia achiziție oficială a hunedorenilor după promovarea în Liga a II-a.

Deși s-a prezentat la reunirea lotului „lupilor galbeni” și a făcut parte din lotul pentru cantonamentul din Slovenia, Manolache a părăsit antrenamentele echipei din orașul natal și a ajuns definitiv la Corvinul Hunedoara, echipă cu care a semnat pe doi ani.

Împrumutat în ultimul sezon la Gloria Bistrița Năsăud, Manolache a fost adversar al hunedorenilor în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, marcând un gol în manșa tur.

Fundașul ploieștean a bifat meciuri la Petrolul timp de două sezoane și jumătate, în eșalonul secund, bilanțul său fiind de 38 de partide jucate și 1 gol între 2019 și 2021. A fost mai apoi cedat sub formă de împrumut la CSM Reșița și Gloria Bistrița Năsăud, evoluând pentru ambele în Liga 3. La Bistrița a fost căpitan și executant de faze fixe, înscriind mai multe goluri din lovituri libere și penalty-uri.

Crescut la Petrolul și Centrul de Excelență al FRF de la Timișoara, Manolache a jucat doi ani în Olanda, la FC Emmen, FC Twente și la echipele U19 și U21 ale lui Groningen. În februarie 2019 s-a întors în România, la ACS Poli Timișoara, în Liga 2, echipă antrenată atunci de Valeriu Răchită.

Anunțul publicat de Corvinul Hunedoara:

„Antoniu Manolache completează lista noutăților Corvinului în această vară! În vârstă de 23 de ani, ploieșteanul ajunge la Hunedoara de la Petrolul şi este jucătorul nostru pentru următoarele două sezoane! În stagiunea precedentă el a evoluat, sub formă de împrumut, la Gloria Bistriţa, postură din care ne-a fost adversar în „dubla” semifinală de promovare, marcând golul roş-negrilor în partida tur (1-2).

Manolache poate evolua atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş defensiv şi a fost unul dintre cei mai importanţi oameni ai Gloriei Bistriţa în sezonul precedent. Noul nostru jucător are în palmares o promovare în Superligă, cu Petrolul Ploieşti (n.r. – Informația privind promovarea este eronată. El era la CSM Reșița când Petrolul promova) şi a mai evoluat, în cariera sa, la CSM Reşiţa şi ACS Poli Timişoara, după ce a efectuat o bună parte a junioratului în Olanda, pentru FC Emmen, FC Twente și Groningen. Pentru echipele U19 și U21 ale lui Groningen a adunat 28 de meciuri.

Bun venit, Antoniu şi multă baftă în alb-albastru!

Sursă: Liga 2 – ProSport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *