logo
RNTV Live

Octavian Vintilă, unul dintre cei mai respectați comentatori de sport din România, s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani

img
Dudau Andreea Valentina

Octavian Vintilă, cunoscutul comentator sportiv de la Radio România Actualități, a încetat din viață vineri, la vârsta de 86 de ani. Este recunoscut drept unul dintre cei mai apreciați comentatori de radio, fiind remarcabil în special pentru comentariile sale la Jocurile Olimpice!

Octavian Vintilă și-a început parcursul în scrimă la CS Petrolul din Ploiești, sub îndrumarea antrenorilor Ion Popescu și apoi a lui Vasile Chelaru. La doar 20 de ani, s-a alăturat clubului Steaua București, cu care a fost campion republican pe echipe pe întreaga durată a carierei sale, cu excepția anului 1961.

De-a lungul timpului, a câștigat și titlul național la individual în 1968 și 1969.

A făcut parte din lotul olimpic al României, reprezentând țara la Jocurile Olimpice de vară din 1964 de la Tokyo și la cele din 1972 de la München, unde echipa României s-a clasat pe locul 4 la proba pe echipe.

După retragerea din activitatea competițională, Octavian Vintilă a devenit arbitru internațional de scrimă și a ocupat funcția de vicepreședinte al Federației Române de Scrimă din 1975 până în 2000.

În paralel cu activitatea de sportiv și arbitru, Octavian Vintilă s-a dedicat jurnalismului. A lucrat la biroul de presă al clubului Steaua alături de Cristian Țopescu și a devenit ulterior comentator sportiv și realizator de programe la Radio România Actualități.

Octavian Vintilă a fost vocea a șase ediții ale Jocurilor Olimpice, începând cu ediția din 1976. În perioada 2006 – 2011, a îndeplinit funcția de președinte al Asociației Presei Sportive (APS) din România. Pentru contribuțiile sale remarcabile în domeniul sportului și al jurnalismului, a fost decorat cu gradul de comandor în Ordinul Național „Serviciul Credincios”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor