Sursa: twitter- Nuala McAllister MLA

Naufragiul de pe 14 iunie din Grecia este una dintre cele mai grave tragedii care au avut loc vreodată pe Marea Mediterană. Evenimentul insa nu a beneficiat de atenția de care a beneficiat povestea miliardarilor prinși într-un submersibil în Atlantic, nici în privința resurselor alocate în încercarea de a recupera pasagerii, nici în privința atenției acordate de presă, precizeaza The Guardian.

Criticii citați de NBC News speră ca acei cinci oameni aflați la bordul submarinului dispărut să fie găsiți în viață, dar in acelasi timp pun accent pe faptul ca resursele și atenția acordată acestora, în contrast cu situația sutelor de migranți morți săptămâna trecută în Mediterana.

Dezastrul din largul coastelor Greciei a provocat proteste, a dus la arestarea unor suspecți implicați în manevrarea bărcii scufundate. Iar lumea inca se intreaba de ce autorităților elene nu au acționat pentru salvarea migranților.

„Este un contrast îngrozitor și dezgustător, a declarat pentru NBC Judith Sunderland, directoare asociată a diviziei pentru Europa și Asia Centrală a organizației Human Rights Watch.

„Disponibilitatea de a permite moartea unor oameni, în timp ce toate eforturile sunt depuse pentru a-i salva pe alții ilustrează cu adevărat fața întunecată a umanității”– a spus aceasta.

„În vreme ce, desigur, sperăm foarte mult ca oamenii de la bordul submarinului să fie salvați, ne întrebăm care este diferența în privința modului în care mass-media acoperă acest eveniment, dar și în ceea ce privește modul în care răspund guvernele”, a spus Josie Naughton, cofondatoare și directoare executivă a Choose Love(organizație neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie care sprijină refugiații din întreaga lume)

„Sunt singurul frapat de diferența enormă dintre efortul masiv de a salva cinci oameni în submersibilul care mergea spre Titanic și efortul patetic al Gărzii de Coastă grecești de a salva sute de migranți din barca lor, evident precară, chiar înainte de a se scufunda?” – Kenneth Roth, avocat și activist pentru drepturile omului.

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *