Un urs și-a făcut apariția, miercuri după-amiază, în localitatea prahoveană Telega, stârnind panică printre localnici. Incidentul a fost surprins de câțiva cetățeni aflați în zonă, care au încercat să facă zgomot pentru a îndepărta sălbăticiunea.

Conform relatărilor primarului din Telega, Costel Brezeanu, ursul a fost observat în tranzit pentru câteva minute. În acest timp, animalul a alergat haotic și, la un moment dat, a sărit într-o curte aflată în apropiere. Deși prezența ursului nu a durat mult, aceasta a fost suficientă pentru a provoca îngrijorare în rândul locuitorilor.

Pentru a gestiona situația și a preveni eventuale incidente, a fost constituit Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Acesta va interveni prompt în cazul în care ursul își mai face apariția în localitate.

Primarul Costel Brezeanu a declarat: “Deși ursul pare să fi fost doar în tranzit, nu putem să riscăm siguranța locuitorilor noștri. Am constituit Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a ne asigura că putem interveni rapid și eficient în cazul unei noi apariții.”

Autoritățile locale îi sfătuiesc pe cetățeni să rămână vigilenți și să evite contactul cu animalul. Este important ca locuitorii să nu încerce să se apropie de urs sau să-l hrănească. În caz de urgență, aceștia sunt îndemnați să sune imediat la 112.

Evenimentul de miercuri după-amiază subliniază necesitatea de a avea măsuri de siguranță și protocoale clare în situațiile în care animalele sălbatice intră în localități. Comunitatea din Telega rămâne alertă și speră ca asemenea incidente să nu se mai repete.