Foto: corinthiantravel.co.uk

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord Wilmington au identificat o posibilă origine a construcției piramidelor din Egipt.

Conform descoperirilor lor, este probabil ca aceste structuri monumentale să fi fost edificate de-a lungul unei ramuri vechi și de mult dispărute a fluviului Nil, care acum se găsește sub straturi de deșert și terenuri agricole.

De-a lungul anilor, arheologii au presupus că anticii egipteni ar fi folosit o rută navigabilă din vecinătate pentru a transporta materialele necesare pentru construcția piramidelor, cum ar fi blocurile de piatră imense.

Grupul de cercetători a desfășurat un efort de proporții transcontinentale, combinând imagini din satelit radar, hărți istorice, anchete geofizice și analize de sedimente carotare (o metodă utilizată de arheologi pentru a extrage probe de sol în scopuri de cercetare). Scopul a fost cartografierea cursului râului presupus, care se crede că a fost acoperit de o mare secetă și de furtuni de nisip cu mii de ani în urmă.

Utilizând tehnologia radar, echipa a reușit să „pătrundă” în straturile de nisip și să producă imagini care dezvăluie caracteristici ascunse sub suprafața terenului. Acest lucru a dus la identificarea unor elemente semnificative, precum „râuri îngropate și structuri antice”, care curg în apropierea locurilor în care se află „cea mai mare parte a piramidelor egiptene antice”, a declarat profesorul Ghoneim.

Cercetătorii au identificat că acest braț al râului, numit brațul Ahramat, cu termenul „ahramat” care înseamnă „piramide” în arabă, măsura aproximativ 64 km (39 mile) în lungime și avea o lățime cuprinsă între 200 și 700 de metri (656-2296 ft).

Acest braț al râului era adiacent la 31 de piramide, construite cu aproximativ 4.700 – 3.700 de ani în urmă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *