Fosilele recent descoperite au permis oamenilor de știință să dezvăluie pentru prima dată în întregime un „dragon” în vârstă de 240 de milioane de ani, a declarat National Museums Scotland

Reptila lungă de cinci metri din perioada Triasică din China a fost identificată pentru prima dată în 2003, dar după studierea a cinci exemplare noi timp de zece ani, oamenii de știință au putut să redea întreaga creatură, numită Dinocephalosaurus orientalis.

Unul dintre fosilele complet articulate, ultimul care a ieșit la lumină, a oferit un „specimen complet frumos, de la vârful nasului până la vârful cozii”, a spus Dr. Nick Fraser, curator al științelor naturale la NMS.

„Acesta este înfășurat într-o sorta de opt și … este foarte asemănător cu un dragon chinezesc.”

Această fosilă a ajutat la iluminarea acestei creaturi misterioase și o echipă internațională de cercetători din Scoția, Germania, SUA și China și-au publicat descoperirile în revista Earth and Environmental Science Transactions of the Royal Society of Edinburgh.

Profesorul Li Chun de la Institutul de Paleontologie și Paleoantropologie Vertebrată din Beijing a fost primul care a descoperit fosilele în 2003. El vizita un sat mic în provincia Guizhou, sudul Chinei, când a observat o vertebră mică într-o placă de calcar, conform colegului său Fraser.

Apoi, fermierii locali l-au dus pe Chun la un tarc de porci unde erau alte bucăți de același tip de rocă, și a început să găsească fragmente de oase și să le asambleze pentru a descoperi această nouă specie, a adăugat Fraser.

Acum, fosilele mai noi indică faptul că creatura avea 32 de vertebre, creând un gât extrem de lung care probabil a ajutat-o să prindă pești, deși oamenii de știință nu sunt încă siguri de funcția precisă a acestuia.

Sunt încă uluit de funcția gâtului lung”, a spus Fraser. „Singura explicație pe care o pot găsi este că se hrăneau în apele care aveau stânci, și poate crăpături, în ele. Și foloseau gâturile lungi pentru a investiga și a se mișca în unele dintre aceste crăpături și poate căutau prada în acest fel.”

Peștii sunt încă păstrați în regiunea stomacului unei fosile, indicând faptul că era bine adaptată la un mediu marin, iar membrelor sale cu aripi își întăresc această ipoteză, au spus cercetătorii în lucrarea lor.

Ei au adăugat că gâtul lung al lui Dinocephalosaurus seamănă cu un alt reptil marin antic, la fel de uimitor, Tanystropheus hydroides.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *