logo
RNTV Live

O tragedie s-a petrecut în lumea sporturilor de iarnă: un membru al echipei Italiei a murit pe munte după ce a căzut de la o înălțime de peste 600 de metri

th
Constantin Corina

Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, membru al echipei italiene de Cupă Mondială, cunoscut pentru specializarea în schi viteză, a murit alături de prietena sa într-un accident pe munte

“Într-un tragic accident de munte, deasupra localităţii Champoluc, Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, membru al echipei de Cupa Mondială, şi-a pierdut viaţa. Împreună cu Pession, a murit şi prietena sa”, a precizat Federaţia Italiană de Sporturi de Iarnă.

Iubita schiorului, Elisa Arlian, în vârstă de 26 de ani, era instructor de schi și profesoară.

Accidentul a avut loc pe Muntele Zerbion, în regiunea Valea Aosta.

Cuplul plecase în dimineața tragediei pentru a ajunge pe un vârf pe care îl cunoștea. Când cei doi nu s-au mai întors, familia lor a alertat salvatorii, conform relatărilor Rai. Elicopterele au fost trimise imediat, dar căutările au durat ore întregi din lipsa indiciilor precise despre locul în care au căzut. Salvatorii au folosit semnalul telefoanelor mobile pentru a-i localiza și i-au găsit pe cei doi legați unul de altul, o practică obișnuită pentru alpiniști.

Pession și-a construit o carieră notabilă, obținând cele mai bune rezultate în 2021, clasându-se pe locul 15 în ierarhia finală a Cupei Mondiale. La Campionatele Mondiale, a ocupat locul 22 la Vars în 2022.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor