logo
RNTV Live

O țară oferă prime de 70.000 de euro pentru infirmiere, în scopul de a le motiva să rămână în sistemul public de sănătate

campania-sanatate-pentru-sate-in-localitatea-prahoveana-palanca-268903
Constantin Corina

O țară din Asia a decis să ofere infirmierelor prime substanțiale, care pot ajunge până la 69.000 de euro, în încercarea de a le motiva să rămână în sistemul public de sănătate al orașului stat

Aproximativ 29.000 de infirmieri și infirmiere, inclusiv cei din străinătate care lucrează în Singapore de cel puțin patru ani, vor fi eligibili să beneficieze de un nou program de retenție, a declarat marți ministrul Sănătății, Ong Ye Kung. El a subliniat că dorința este de a sprijini infirmierele să își continue munca în mod eficient.

Pandemia de COVID-19 a amplificat o criză de infirmiere în Singapore, cu un număr neobișnuit de mare de infirmiere străine întorcându-se acasă pe parcursul pandemiei. Majoritatea acestor infirmiere străine provin din țările vecine, cum ar fi Malaezia, Filipine și Myanmar.

Conform noului program de retenție anunțat de Ong Ye Kung, infirmierele vor putea primi până la 100.000 de dolari singaporezi (echivalentul a aproximativ 69.000 de euro) pe parcursul a 20 de ani sau până la vârsta de pensionare, indiferent care survine mai întâi. În plus, anul trecut, autoritățile din Singapore au oferit o primă la semnare de 15.000 de dolari singaporezi (aproximativ 10.000 de dolari SUA) pentru noile absolvente ale școlilor de asistenți medicali care s-au angajat în spitalele și clinicile publice.

Ministrul Ong Ye Kung a evidențiat că numărul de persoane care au urmat cursurile școlilor de asistenți medicali a crescut cu 30% între 2013 și 2023. În contextul reducerii ratei natalității și a numărului de nou-născuți, precum și a scăderii numărului de elevi, menținerea acestor cifre la niveluri stabile reprezintă un progres semnificativ.

Singapore se confruntă, ca și alte țări asiatice, cu problema îmbătrânirii populației. Se estimează că unul din patru locuitori ai Singapore va avea peste 65 de ani până în 2030, iar numărul persoanelor în vârstă care trăiesc singure va ajunge la 83.000.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor