logo
RNTV Live

O șoferiță a fost trântită la pământ de către trei agenți de poliție, care au utilizat spray lacrimogen în timpul intervenției

img
Constantin Corina

Operațiune agresivă a polițiștilor: Aceștia sunt acuzați că au utilizat spray lacrimogen pentru a imobiliza o șoferiță, în ciuda prezenței a doi copii în autoturism

Femeia de 38 de ani a fost forțată la pământ de trei agenți, apoi ridicată de polițiști. Incidentul a survenit în urma opririi sale pentru că nu purta centură de siguranță și nici nu avea scaune speciale pentru copii în mașină. Oamenii sunt indignați de faptul că polițiștii au folosit spray lacrimogen, ignorând prezența celor doi copii de doi și respectiv cinci ani în autoturism.

Femeia, încătușată, Gaicu Elena Natalia, a povestit că pasagera din mașină, o prietenă, a început să țipe și să ceară permisul, moment în care a pierdut controlul asupra situației. Ea a încercat să sune la 112 și să pornească camera de filmat, dar unul dintre polițiști a folosit spray paralizant. Colega acestuia a strigat, încercând să-l oprească. Gaicu s-a ferit și a căzut în mașină.

În urma incidentului, șoferița, pasagera și unul dintre copii au ajuns la spital, fiind diagnosticați cu reacții alergice și arsuri cauzate de sprayul lacrimogen. Gaicu a relatat că nu putea să respire și a inhalat mult spray.

Oamenii care au asistat la acest incident au afirmat că fetița de doi ani a fost puternic afectată de intervenția brutală a polițiștilor. Tatăl acesteia a spus că micuța a plâns și a fost afectată psihic și emoțional timp de o săptămână după incident, fiind speriată de prezența polițiștilor. Familia a depus o plângere penală la IPJ.

În urma anchetei interne dispuse de IPJ Dolj, subcomisarul de poliție Grigorescu Cristian-Mihai a declarat că femeia nu a respectat indicațiile polițiștilor și a devenit agresivă verbal, refuzând să se legitimeze și urcând în mașină cu intenția de a ieși pe ușa din partea dreaptă. Sprayul lacrimogen a fost folosit pentru a o imobiliza și încătușa.

Ca urmare a acestui incident, femeia a rămas fără permis pentru 30 de zile și a primit o amendă de peste 4.000 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor