Astăzi a fost lansată harta viticolă a României/ sursa foto terracarpatica.com

Săptămâna aceasta, județul Prahova se va confrunta cu o perioadă de caniculă severă, cu temperaturi ce vor ajunge până la 39 de grade Celsius în Ploiești și până la 31 de grade Celsius la Sinaia.

În Sinaia, turiștii vor putea profita de vremea frumoasă pentru a explora potecile montane și a se bucura de peisajele spectaculoase. La Azuga și Bușteni, activitățile preferate rămân plimbările pe trasee montane, explorarea naturii și diverse sporturi în aer liber.

În Florești, la Domeniul Cantacuzino, va începe prima etapă a ”Școlii de Vară la Palat în Florești”, ediția a VI-a. Acest program este dedicat protejării și educării cu privire la prezervarea patrimoniului cultural și natural, promovând modele de conservare și restaurare durabilă. Evenimentul va cuprinde două etape distincte și va aborda teme precum valorificarea patrimoniului cultural peisager.

Evenimente Importante ale Săptămânii

 • Sâmbătă, 13 iulie, la Crama Apogeum va avea loc evenimentul “Cu picioarele goale”. Participanții vor lua parte la ateliere de meșteșuguri și tradiții, vor asculta concerte care celebrează bogăția folclorică a României. Programul include un bufet de bun venit, un atelier de cupaje, degustări și un tur ghidat, urmate de o cină în vie cu wine pairing și un concert al trupei Alexandru Drăghici Band.Programul detaliat al evenimentului:
  • 13:00 – 14:00: Bufet de bun venit
  • 14:00 – 18:00: Atelier de cupaje
  • 18:00 – 19:30: Degustare și tur ghidat
  • 19:30 – 21:00: Cină în vie cu wine pairing
  • 21:00: Concert Alexandru Drăghici Band
  Link eveniment: Cu picioarele goale
 • Duminică, 14 iulie, la Cafeneaua lui Caragiale de lângă Teatrul Toma Caragiu, va avea loc “Târgul lui Caragiale” între orele 10:00-18:00. Evenimentul va oferi vizitatorilor oportunitatea de a se bucura de smart shopping în aer liber, intrarea fiind gratuită.Link eveniment: Târgul lui Caragiale
 • Tot duminică, 14 iulie, la Grădina Botanică de la Bucov se va desfășura evenimentul “Arta Simplității Feminine” între orele 10:30-13:30. Prețul de participare este de 100 lei, iar taxa de intrare în grădină este de 12 lei (8 lei pentru grupuri de 10 persoane).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV