logo
RNTV Live

O săptămână de celebrare și descoperiri la Colegiul Național Ion Luca Caragiale

403108115_345045588112089_863500521707593480_n
Constantin Corina

La împlinirea unui nou an de existență, Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” a fost în centrul atenției, într-o săptămână plină de activități și emoții. Sub deviza “Caragiale Suntem Noi!”, elevii clasei pregătitoare A au sărbătorit aniversarea școlii și au explorat legătura specială cu una dintre cele mai marcante personalități culturale, Nenea Iancu.

Între 13 și 17 noiembrie 2023, elevii au fost implicați într-un proiect amplu intitulat “Caragiale Suntem Noi!“, care a avut ca scop descoperirea personalității impresionante a omului de cultură Ion Luca Caragiale și explorarea relației dintre acesta și instituția de învățământ.

Descoperiri Culturale și Artă Educativă

Copiii au avut parte de o săptămână plină de evenimente, începând de la vizionarea spectacolelor de teatru inspirate din operele lui Caragiale, până la momente artistice pe scenă, unde au impresionat prin creativitate și expresivitate. Parada costumelor a adus în prim-plan imaginația elevilor, care au defilat în creații originale inspirate de universul caragialian.

Un moment deosebit l-a constituit crearea în manieră originală a portretului autorului, o expresie a interpretărilor personale ale copiilor cu privire la moștenirea culturală a lui Caragiale. Expoziția de desene în creion a fost o altă modalitate prin care elevii au împărtășit cu comunitatea școlară viziunea lor artistică asupra lumii caragialiene.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor