logo
RNTV Live

O rută de autobuz din Barcelona a fost eliminată din Google Maps pentru a fi ascunsă de turiști

barcelona
Dudau Andreea Valentina

Traseul autobuzului 116 din Barcelona, adesea utilizat de către turiști pentru a ajunge la Parcul Güell, nu mai este afișat în aplicații precum Google Maps și Apple Maps!

Consiliul local al Barcelonei a reușit să convingă dezvoltatorii unor dintre cele mai populare platforme de cartografiere digitală să ascundă traseul unui autobuz, cu scopul de a-l proteja de turiști.

La presiunea locuitorilor din zonă, autoritățile locale au solicitat acest lucru producătorilor de aplicații. Astfel de modificări sunt efectuate doar la cererea autorităților locale.

Cu toate că Consiliul local nu a confirmat sau infirmat faptul că a impus Google și Apple să ascundă traseul autobuzului, un purtător de cuvânt al Google a declarat că astfel de modificări sunt efectuate exclusiv la solicitarea autorităților locale.

Locuitorii din Catalonia care utilizează autobuzul 116 pentru a ajunge acasă s-au plâns de aglomerația permanentă din autobuz, cauzată de turiștii care îl folosesc pentru a ajunge la Parcul Güell. Parcul Güell este a doua cea mai populară atracție din oraș, după Biserica Sagrada Familia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor