logo
RNTV Live

O primărie nu mai poate gestiona câinii comunitari

caini-maidanezi
Dudau Andreea Valentina

În Gorj, o primarie nu mai poate gestiona situația câinilor fără stăpân!

Autoritățile locale din Bumbești-Jiu sunt nevoite să externalizeze gestionarea câinilor fără stăpân din oraș. Prin urmare, au decis să concesioneze acest serviciu către un operator privat, care să se ocupe de acest aspect. Acesta va avea responsabilitatea de a gestiona câinii fără stăpân pentru următorii doi ani, începând din luna viitoare.

Concesionarea va fi efectuată în limita unui buget de peste 400.000 de lei și va include servicii veterinare complete. Activitățile care vor fi acoperite de acest serviciu includ capturarea, transportul, înregistrarea, consultarea, trierea, adăpostirea, hrănirea și îngrijirea câinilor fără stăpân.

De asemenea, serviciul va facilita eliberarea câinilor la cererea comunității locale sau a grupurilor interesate, care vor trebui să își asume responsabilitatea pentru aceștia.

Contractul va permite și eutanasierea câinilor în anumite cazuri specifice, cum ar fi bolile incurabile sau neadoptarea acestora în termenul legal.

Toate aceste activități vor fi gestionate de către personal specializat și autorizat, cu respectarea normelor legale și a legislației în vigoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor