logo
RNTV Live

O persoană infectată cu gripă aviară a decedat

gripa
Dudau Andreea Valentina

Conform OMS, în Mexic a fost înregistrat un deces cauzat de gripa aviară!

OMS a declarat că riscul actual de apariție a virusului gripei aviare pentru populația generală este scăzut. Rezidentul de 59 de ani din statul Mexic a fost internat în Mexico City și a decedat pe 24 aprilie, prezentând simptome precum febră, dificultăți de respirație, diaree, greață și disconfort general, conform OMS.

“Deși sursa expunerii la virus în acest caz este în prezent necunoscută, virusurile A(H5N2) au fost raportate la păsările de curte din Mexic”, a declarat OMS într-un comunicat.

Acesta a fost primul caz uman confirmat de laborator de infecție cu un virus gripal A(H5N2) la nivel global și primul virus aviar H5 raportat la o persoană din Mexic, conform OMS. Oamenii de știință au precizat că acest caz nu are legătură cu focarul de gripă aviară H5N1 din Statele Unite, care a infectat până acum trei lucrători ai fermei.

De asemenea, Ministerul Sănătății din Mexic a comunicat că sursa infecției nu a fost identificată.

Victima nu a avut antecedente de expunere la păsări de curte sau la alte animale, însă suferea de mai multe afecțiuni medicale subiacente, cum ar fi boală cronică de rinichi și diabet de tip 2.

Aceasta expune imediat o persoană la risc de gripă mai severă, chiar și cu gripă sezonieră”, a explicat Andrew Pekosz, expert în gripă la Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, modul în care s-a infectat acest individ rămâne un mare semn de întrebare.

În martie, guvernul Mexic a raportat un focar de A(H5N2) într-o unitate familială izolată din statul Michoacan din vestul țării. Guvernul a asigurat că aceste cazuri nu reprezintă un risc pentru fermele comerciale îndepărtate și nici pentru sănătatea umană.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor