logo
RNTV Live

O parohie prahoveană primește permanent moaștele unui sfânt ierarh: „Bunul Dumnezeu a dorit să-l lase pe tărâmul nostru!”

moastele-sfantului-atanasie-cel-mare-daruite-unei-parohii-prahovene-263491
Ștefan Petre

Parohia din Podul Vadului, din orașul prahovean Breaza, a primit duminică, 30 iulie, un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Atanasie cel Mare, Arhiepiscopul Alexandriei.

Odorul de mare preț va rămâne permanent spre închinare în biserica parohială. Deja moaștele au fost așezate într‑o frumoasă raclă, sfințită duminică de un sobor de clerici condus de părintele protopop Grigore Melnic de la Protoieria Câmpina. Fragmentul din Sfintele Moaștele a fost dăruit lăcașului de cult brezean de Biserica „Buna Vestire” ‑ Belu din București.

După slujba de sfințire, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Atanasie cel Mare a fost așezată spre închinare într‑un baldachin special amenajat la intrarea în biserică, iar în continuare a fost săvârșită Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi, potrivit TRINITAS TV.

Părintele protoiereu Grigore Melnic a explicat, la finalul slujbei, că prezența moaștelor Sfântului Ierarh Atanasie cel Mare în biserică trebuie să reprezinte un imbold pentru credincioși de a deveni mai buni: „Bunul Dumnezeu a dorit să‑l lase aici, pe tărâmul nostru, pe unul dintre sfinții Săi ierarhi, mare luptător pentru credință, pe Sfântul Atanasie cel Mare. A fost adus aici pentru ca noi, cei din Podul Vadului, dar și din comunele învecinate, să ne folosim duhovnicește. În orice zi să încercăm să fim mai buni, adică un pas. Chiar dacă suntem slabi și uneori cădem, să ne ridicăm, pentru că Îl avem pe Hristos Domnul, Care este cu noi”.

Părintele paroh Laurențiu Vereș a mulțumit tuturor pentru implicare și a subliniat, la rândul lui, faptul că primirea acestui cinstit odor aduce o nouă responsabilitate și constituie un îndemn pentru sporirea rugăciunii.

La eveniment a participat și părintele Daniel Alexandru Bărîcă, parohul Bisericii „Buna Vestire” ‑ Belu.

Principalii binefăcători care au ajutat la realizarea raclei au fost distinși ulterior din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor