În ultimele 24 de ore, polițiștii din România au fost activi într-o varietate de situații, intervenind la peste 2.400 de solicitări ale cetățenilor. Vezi aici un scurt rezumat al acțiunilor desfășurate de oamenii legii în cursul zilei de marți:

  • Au fost constatate peste 7.700 de fapte contravenționale.
  • 579 de permise de conducere au fost reținute.
  • Au fost organizate 413 acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale.
  • S-a intervenit la 2.459 de evenimente, dintre care 2.018 au fost sesizate de cetățeni prin numărul de urgență 112.
  • Au fost depistate și luate măsuri legale împotriva a 29 de persoane urmărite național sau internațional.
  • Au fost dispuse 88 de măsuri preventive în cauzele instrumentate.
  • Pentru diverse nereguli constatate, au fost aplicate 7.710 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.567.388 de lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră:

  • Au fost constatate 107 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
  • Au fost reținute 579 de permise de conducere, dintre care 142 pentru viteză, 45 pentru alcool și 10 pentru droguri.
  • Au fost retrase 299 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii „BLOCADA”, la nivel național, 3.631 de polițiști și jandarmi au acționat integrat pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor violente și a traficului de droguri, precum și pentru creșterea siguranței rutiere. Au fost organizate peste 388 de filtre, au fost verificate 8.118 autovehicule și 10.089 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au inclus 2.556 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 97 cu aparate din dotare pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Tot în cadrul acțiunii „BLOCADA” au fost constatate 26 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 11 de conducere sub influența alcoolului și 7 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 228 de permise de conducere, dintre care 25 pentru alcool și 63 pentru viteză, și au fost retrase 153 de certificate de înmatriculare.

Ministerul Afacerilor Interne își reafirmă angajamentul pentru siguranța cetățenilor și anunță că acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *