logo
RNTV Live

O nouă investiție semnificativă apare în peisajul românesc. O mare companie austriacă intenționează să investească aproape un miliard de lei

OIP
Constantin Corina

Grupul austriac Lasselsberger se pregătește să facă o investiție semnificativă în România, iar pentru acest proiect acționarii companiei sunt dispuși să investească sume considerabile

Grupul austriac Lasselsberger, unul dintre cei mai importanți producători din Europa de plăci ceramice, materii prime și materiale de construcții, are planuri mărețe pentru piața din România, conform Economica.net. Compania este deja prezentă pe piața românească prin intermediul firmelor Lasselsberger SA și Sanex SA, și deține marca românească Cesarom, cunoscute pentru plăcile ceramice produse în fabrica Sanex din Cluj-Napoca.

De data aceasta, Lasselsberger are în vedere o investiție de la zero, concentrându-se pe localitatea Săndulești din județul Cluj. Investiția are o valoare impresionantă de 823 de milioane de lei, iar acționarii austrieci au depus o cerere de finanțare prin programul național de construcții, conform Legii 39/2024.

Statul român ar urma să contribuie cu peste 100 de milioane de lei la finanțarea proiectului. În schimb, Lasselsberger se angajează să acopere cheltuielile de operare și întreținere a investiției după finalizarea proiectului. Mai exact, compania garantează că va asigura finanțarea timp de cel puțin 5 ani după finalizarea proiectului, precum și fonduri pentru eventuale cheltuieli neprevăzute.

Recent, compania a vândut un teren situat în nordul orașului Cluj-Napoca către sud-africanii de la MAS Real Estate pentru un preț nespecificat public, însă terenurile din Cluj-Napoca sunt cunoscute ca fiind printre cele mai scumpe din țară. MAS Real Estate are în plan dezvoltarea unui proiect mixt în Cluj-Napoca, care va include spații de birouri, apartamente și un mall. Proiectul urmează să aducă aproximativ 1.500 de apartamente în plus, alături de spații comerciale și de birouri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor