Featured Video Play Icon

A inceput o noua etapa de inscrieri în programul Rabla Plus 2024.aceasta se adresează persoanelor juridice,  unităților administrativ teritoriale și instituțiilor publice. Cererile se pot depune pana pe 18 august.

Administratia Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus. În cea de- a doua etapa de înscrieri, derulată până pe 18 august, sumele alocate  sunt următoarele:

Înscrierile se fac prin încărcarea în aplicația informatică a documentelor necesare, în limita bugetului.

Va mai exista și o a treia etapă ce se va derula în perioada 19 august – 19 septembrie. Atunci se vor aloca câte   100.000.000 lei pentru fiecare categorie de beneficiari.

Totodată, reprezentatii AFM, anunță că si pentru persoane fizice vor fi alocate 100.000.000 lei în perioada 19 august – 25 noiembrie 2024.

În cadrul Programului Rabla Plus, solicitanții beneficiază de  ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate. Cuantumul ecotichetului, este de 25.500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 13.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid sau achiziționarea unei motociclete electrice.Valoarea autovehicul electric a cărui valoare nu trebuue să depășească suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

Instituțiile publice și unitățile administrativ-teritoriale beneficiază de ecotichet în cuantum de 120.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, fără a fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

By Costin