Broșteni, localitatea care îl leagă pe Ion Creangă de „Amintirile din copilărie”, a fost desemnată stațiune de interes local. Cel mai întins oraș din România, în termeni de suprafață, este acum o nouă atracție turistică deosebită în țară

Mergând pe urmele „Amintirilor din copilărie” ale lui Ion Creangă, ajungem la Broșteni, un sat în județul Suceava. Acest loc unde Nică și-a petrecut timpul și a învățat a devenit oraș din 2004 și recent a fost declarat stațiune turistică de interes local.

Ținutul este fermecător și plin de povești. Biserica Muzeu „Ion Creangă”, construită din lemn în 1760, păstrează autenticitatea vieții de odinioară, oferind o privire asupra istoriei locale și adăpostind obiecte vechi de peste 150 de ani.

Unul din localnici spune: „Suntem la biserica monument istoric, unde Ion Creangă și-a petrecut copilăria și a învățat aici, la Broșteni.

Cu o suprafață de aproximativ 43.000 de hectare, orașul Broșteni se mândrește cu aproape 36.000 de hectare de păduri. Practic, aerul proaspăt de munte poate fi simțit la fiecare respirație.

Mihaela Cohârță, președinte al OMD Tara Dornelor, spune: „Broșteni este una dintre bijuteriile din Țara Dornelor. De la plimbări mici pe traseele din păduri, la vizite la Biserica de lemn, sau chiar excursii până în Durmoxa pentru a te bucura de peisajele extraordinare din mijlocul naturii, există multe de făcut și de descoperit, inclusiv întâlniri cu cerbii.”

Broșteni, fiind situat în patria apelor minerale, are și izvoare tămăduitoare, de unde oamenii vin pentru a bea apă sănătoasă și să se vindece de diverse afecțiuni.

Reporterul Observator menționează: „Acest izvor cu apă minerală este căutat în special de către localnici, pentru proprietățile sale terapeutice, în preajma lui simțindu-se un miros puternic de sulf.”

În altă parte a țării, Baia Mare a primit recent titlul de stațiune turistică de interes național. Primăria locală speră că această recunoaștere va aduce fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare, precum un parc acvatic.

În final, alte 13 localități din țară au fost declarate de interes local, evidențiind diversitatea și bogăția turistică a României.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *