O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 mile de Sf. Gheorghe. Opt membri ai echipajului au fost salvați, iar trei sunt dispăruți

Un elicopter IAR 330 Puma din dotarea Forțelor Aeriene Române desfășoară sâmbătă, 18 mai, o misiune de căutare pe mare a supraviețuitorilor navei scufundate în Marea Neagră. La solicitarea Autorității Navale Române, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat urgent utilizarea elicopterului pentru a sprijini eforturile de salvare ale autorităților române, vizând cei trei marinari dispăruți în urma scufundării navei Mohammad Z, sub pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe, conform MApN.

Opt marinari salvați au ajuns în Portul Constanța, unde au fost evaluați medical. Unul dintre ei a fost transportat la Spitalul Județean Constanța pentru investigații suplimentare, prezentând două traumatisme. Toate cele opt persoane sunt conștiente și cooperante.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța a intervenit cu două autospeciale și un echipaj de prim-ajutor, evaluând medical marinarii salvați. Căutările celor trei marinari dispăruți continuă, implicând echipaje ale Autorității Navale Române, Poliția de Frontieră și două nave comerciale aflate în zonă. Accidentul a avut loc la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, iar operațiunile de căutare și salvare sunt coordonate de Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române.

Nava scufundată, Mohammad Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, majoritatea sirieni și doi egipteni. Opt dintre aceștia au fost salvați de nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului. Se fac eforturi pentru a găsi ceilalți trei membri dispăruți, toți de naționalitate siriană. Motivul scufundării navei este încă necunoscut, urmând să se deschidă un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele și împrejurările incidentului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *