logo
RNTV Live

O navă cu 6 adulți și 2 copii la bord, condusă de o femeie aflată sub influența drogurilor, s-a răsturnat în apele Dunării

breaking_news
Iorgu Theo

Un vas de agrement care transporta 6 adulți și 2 copii s-a capsizat în Dunăre, într-o secțiune cunoscută sub numele de Cotul Pisicii, din Galați. Autoritățile au inițiat o anchetă penală, deoarece persoana care se afla la volanul ambarcațiunii este suspectată că a consumat substanțe interzise, potrivit informațiilor furnizate de Mediafax.

Ofițerii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Transporturi Navale Galați au fost notificați miercuri seara printr-un apel la numărul de urgență 112 despre faptul că o ambarcațiune s-a răsturnat în râul Dunărea, iar indivizii aflat în barcă se găsesc în apă.

Echipele de investigații s-au deplasat la locul indicat, anume poziția maritimă MM 76, în zona cunoscută sub numele de Cotul Pisicii, și au stabilit că o ambarcațiune pentru agrement, operată de o femeie de 37 de ani din Galați, transportând 6 adulți și 2 minori cu vârstele de 9 și, respectiv, 10 ani, s-a răsturnat în fluviul Dunărea din cauza unei manevre eronate.

Toate persoanele purtau veste de salvare și au reușit să ajungă pe malul tulcean.

Femeia deține permis de conducere ambarcațiune clasa D și a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval, precum și pentru vătămare corporală din culpă.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor