logo
RNTV Live

O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană se va afla deasupra României până joi seară

captura-de-ecran-2024-03-27-111743
Dudau Andreea Valentina

Specialiștii avertizează cu privire la prezența unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, fenomen ce va persista până joi seară. Această influență va fi resimțită în special în zonele în care plouă!

Miercuri, meteorologii avertizează cu privire la intrarea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra teritoriului României. Conform ANM, în intervalul 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, se va menține predominant circulația aerului sud-vestică, favorizând astfel pătrunderea acestei mase de aer. Concentrațiile mai ridicate de praf se vor înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice ale țării.

În noaptea de joi spre vineri, masa de aer încărcată cu particule de praf va părăsi teritoriul României și se va deplasa deasupra Mării Negre și Ucrainei.

Meteorologii precizează că, în această perioadă, vor fi semnalate ploi în special în vest, sud-vest, centru și nordul țării. Depunerile de praf vor fi mai vizibile în zonele și perioadele cu precipitații.

Totodată, se anunță vânt puternic și ploi în cea mai mare parte a teritoriului până vineri seară, fiind emise și două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele de vânt vor depăși 90 de kilometri pe oră.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor