Lucrarea ce a luat ochii miilor de cetateni ce se întinde pe o suprafata de 200 de metri pătrați aparține unui artist argentinian și s-a clasat pe primul loc în topul Street Art Cities in luna iulie.

Opera „Urletul furtunii” a fost realizată de artistul argentinian Julian Cruz pe fațada unui bloc de pe strada Fântânele din Sibiu.

În competiția Street Art Cities, lucrarea de 20 metri înălțime și 10 metri lungime a reușit să adune cele mai multe voturi din lume intrecand ţări precum Irlanda şi Spania.

Una dintre cele mai respectate platforme de street art din lume se numeşte Street Art Cities. Ei sunt din Spania, dar au foarte mulţi urmăritori pe Facebook şi Instagram, este cea mai recunoscută platformă şi de către artişti. Este pentru a treia oară (n.r. când intrăm în selecţie), dar este pentru prima oară când ajungem în finală şi câştigăm locul întâi. Pentru Sibiu este o premieră şi o mândrie, pentru că nicio altă lucrare din România nu a fost apreciată la felul acesta”, a declarat organizatorul Sibiu International Street ART Festival, Andrei Oltean.

„Lucrarea se află în cartierul Valea Aurie, pe strada Fântânele. Este executată pe un bloc de locuinţe, unde toată faţada era mucegăită. Şi când am fost să strâng semnăturile ca să fac lucrarea acolo, s-au strâns toţi vecinii, au făcut şedinţă de scară şi au considerat că trebuie să facă o parte de acoperiş, inclusiv scocul, ca să nu se mai ajungă în situaţia asta. Deci, cumva, pentru că ne-am dus să facem lucrarea aceasta murală acum, s-au mobilizat, au pus 200 de lei de familie, s-a schimbat scocul şi ce mai trebuia, pentru că acolo, când ploua, curgea apa în zona respectivă şi efectiv au crescut muşchi pe faţadă. Este un bloc cu patru etaje. Lucrarea are 20 de metri înălţime, iar lăţimea are 11 metri. Are, deci, peste 200 de metri pătraţi şi artistul a fost pentru prima oară la Sibiu”, a explicat Andrei Oltean pentru sursa citată.

BestOfJuly | Concursul Street Art Cities

Am reusit!!!

Julian Cruz din Argentina a pictat această pictură murală masivă pentru #SISAF2023!
Titlu: „Vuhotul furtunii”
„Dansând în ploaie, transform fiecare picătură într-un mare râu care udă visele cu viață”

  • a anuntat echipa pe facebook intr-o postare;

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *