O firmă din Romania folosește roboți în mai multe departamente. Ce spun angajaţii despre noul “coleg” de muncă?

Inteligența artificală își face loc tot mai mult printre oameni, făcandu-se folositoare inclusiv în locuri de muncă unde nimei nu se gandea că va fi posibil așa ceva vreodată. Este si cazul unei firme din Iași face folosește ChatGPT „cu normă întreagă”.

ChatGPT este un robot software cu care poți dialoga și care a devenit „coleg de muncă” al oamenilor.

Firma ieșeana a testat iniţial robotul în departamentul de design, dar când a văzut câte poate face, l-a pus la treabă şi în cadrul altor departamente: juridic, vânzări şi tehnic. „Rezultatele nu sunt perfecte, dar sunt încurajatoare. Clar ni se pare interesantă această «jucărie»“, susţine Tiberiu Stoian, fondatorul Exonia, care anunţa în urmă cu câteva zile că a inclus inteligenţa artificială (AI) în proiectarea ambalajelor biodegradabile din hârtie şi le-a crescut eficienţa”.

Pași importanți spre un viitor altfel

„Colegii mei apreciază faptul că utilizând AI putem oferi răspunsuri rapide şi precise la întrebări simple sau de rutină sub forma unor şabloane. Sau îi ajută în cadrul departamentului de Design să optimizeze rapid, dar şi să transforme imagini, funcţie de aplicaţia solicitată de clienţi. Acest lucru le permite să răspundă mai repede la solicitări, sporind satisfacţia clienţilor şi îmbunătăţind fluxul de lucru, în general. Deocamdată am integrat parţial AI în departamentele de Design – prelucrăm imagini complexe în câteva minute, Vânzări – răspundem clienţilor la întrebări uzuale în maximum 1 minut şi Juridic – transmitem notificări şi răspundem la solicitări de adaptare a clauzelor contractului nostru de furnizare. Şi colegii de la Departamentul Tehnic au făcut teste de compunere a procedurilor operaţionale specifice anumitor locuri de muncă utilizând AI”.

Continuare în Ziarul de Iași!

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *