logo
RNTV Live

O fetiță în vârstă de 10 ani se află în stare foarte gravă după ce mama ei a utilizat o soluție destinată deparazitării oilor

smurd_ambulanta
Dudau Andreea Valentina

O fetiță în vârstă de 10 ani din județul Caraș-Severin a fost adusă la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, după ce mama ei a folosit o substanță toxică, destinată uzului veterinar, pentru a elimina puricii din casă!

Joi, în satul Sadova Nouă din județul Caraș-Severin, conform presei locale, s-a petrecut un incident tragic. Mama unei fetițe în vârstă de 10 ani a utilizat o substanță toxică destinată uzului veterinar, în mod normal folosită pentru spălarea blănii oilor, pentru a îndepărta puricii din casă.

După ce fetița a ajuns acasă de la școală împreună cu fratele ei de 11 ani și sora mai mare de 15 ani, femeia i-a stropit și pe ei cu aceeași substanță pe haine. În urma expunerii la substanță, fetița de 10 ani s-a simțit rău, iar părinții au sunat imediat la numărul de urgență 112.

Echipajul medical ajuns la locuința familiei a preluat-o pe fetiță și a transportat-o la Spitalul Municipal Caransebeș, de unde a fost transferată în stare gravă, inconștientă, la Spitalul de Copii din Timișoara, fiind internată la Secția de Terapie Intensivă.

“Starea fetiței este ameliorată. A venit într-o stare extrem de gravă, cu un scor, noi îl folosim într-o treabă care se numește Glasgow Coma Scale, foarte mic. Actualmente este ameliorată, dar în continuare prezintă semne de gravitate”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Timișoara.

Medicul a menționat că există șanse de supraviețuire pentru fetiță, deoarece substanța utilizată are un antidot natural, numit atropină, și nu a afectat întregul organism. Cu toate acestea, fetița rămâne în comă. Medicul a subliniat că astfel de substanțe nu ar trebui să fie folosite pe pielea omului, iar în ultimele cazuri de intoxicație pe care le-au tratat, substanțele au fost utilizate de bunici sau părinți pentru a trata anumiți paraziți de la copii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor