O femeie în vârstă de 39 de ani din Galați este supusă unei anchete după ce și-a lăsat copilul pe holul spitalului. Ea venise în vizită la fiica sa în vârstă de 8 ani, care era internată

Anca are doi copii, o fetiță de 8 ani și un băiețel de 9 ani. Fetița este internată de o săptămână la Spitalul de Copii din Galați, iar în weekend a mers să o viziteze împreună cu băiețelul. În timp ce se afla pe holul spitalului, Anca i-a spus băiatului că merge la toaletă și nu s-a mai întors. După câteva minute, personalul medical a observat că băiețelul era singur și a alertat autoritățile. Poliția a fost chemată și tatăl copilului a fost informat. Anca a declarat că a plecat fără să anunțe pe nimeni pentru că nu erau asistente disponibile și că a fost în oraș, uitându-se astfel de băiat.

Avocatul Spitalului de Copii Galați, Cătălin Munteanu, a explicat că Anca a pretextat că trebuie să meargă la toaletă și a lăsat cei doi minori fără supraveghere. Tatăl copiilor a venit să-și ia copilul acasă în timp ce mama a rătăcit pe străzi. Familia se confruntă cu dificultăți financiare și au existat momente în trecut în care au considerat să renunțe temporar la copii, însă s-au răzgândit după ce autoritățile de protecție a copilului le-au cerut să renunțe definitiv la ei.

Tatăl copiilor, Marcel Deaconu, a confirmat că au existat momente în care au vrut să îi abandoneze, dar au decis să nu o facă. Cu toate acestea, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului nu sunt informați despre acest caz.

Poliția Galați a desfășurat anchetă pentru identificarea mamei minorului și aceasta a fost chemată la sediul secției de poliție pentru clarificarea situației. În timpul anchetei sociale, cei doi minori vor rămâne sub grija părinților.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *