phc.ie

Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, a comunicat într-o conferință de presă că a fost însărcinat să aducă la cunoștința publică că o companie de prestigiu din Germania a achiziționat clădirile fostei unități IAC (International Automotive Components) din localitate. Din luna aprilie, firma respectivă urmează să înceapă producția de filtre destinate unor domenii variate în orașul Balș.

Vreau să anunț cu mândrie, cu bucurie, cu toate sentimentele de bine posibile pe care un om poate să le aibă, că de ieri avem un investitor nou la Balș: HENGST Filtration. O firmă multinațională, de nivel înalt, care ieri a cumpărat fabrica IAC, cu care am avut nenumărate întâlniri față în față, prin teleconferință, prin videoconferință. (…) Vorbim de o firmă înființată în 1958, în Westfalia, Germania, care este în primele trei din lume în domeniul filtrelor – auto, aer condiționat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare. O firmă care și-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balș”, a spus Cătălin Rotea.

Firma a beneficiat de o schemă de sprijin aprobată cu trei ani în urmă, având administrația locală din Balș oferind o reducere de 50% la plata impozitelor pe terenuri și clădiri.

Această inițiativă aduce producătorului de filtre o economie anuală de aproximativ 50.000 euro, având în vedere că reducerea este aplicată pe o perioadă de trei ani.

Așa cum știți, în 2019, fosta fabrică IAC, din motive de business, a luat decizia de a pleca din orașul Balș. Și atunci primăria nu a făcut nimic. Nimeni din autoritățile locale nu s-au implicat la momentul respectiv ca să acorde vreo facilitate sau să-i convingă să nu plece. Și mulți oameni din Balș au fost nevoiți să plece prin Cehia sau prin Polonia și s-au întors, zic eu, destul de umiliți,  și-au căutat locuri de muncă prin alte părți: la Q Fort, pe la Pirelli, pe la Ford, și-și pierd vreo două-trei-patru ore din viață făcând naveta, (…) timp pe care ar putea să-l petreacă alături de familie, alături de copii”, a adăugat primarul.

Procesul de recrutare va continua și în anul viitor, iar primele filtre produse la Balș vor fi livrate din fabrică în luna aprilie a anului viitor. Primarul estimează că în decurs de doi ani, numărul angajaților ar putea atinge 400 de persoane.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *