logo
RNTV Live

O explozie a avut loc într-un atelier al unui liceu din Bolintin Vale, unde elevii sudau

politia-nu-treceti
Constantin Corina

Vineri, doi elevi au fost transportați la spital cu arsuri, în urma unei explozii care a avut loc în atelierul Liceului Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale, județul Giurgiu

Atelierul Liceului Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale a fost locul unei explozii ieri după-amiază, în timpul orelor de curs, când în încăpere se aflau două cadre didactice și patru elevi.

Explozia nu a provocat incendiu, însă doi dintre elevi și cadrele didactice implicate au primit îngrijiri medicale pe loc și apoi au fost transportate la spital. Unul dintre băieți, în vârstă de 16 ani, prezenta arsuri la nivelul brațului drept, membrelor inferioare și feței, în timp ce celălalt, în vârstă de 17 ani, avea arsuri la brațul stâng. Potrivit ISU Giurgiu, atelierul afectat de explozie se găsește într-o clădire separată de corpul principal al liceului, astfel că evacuarea celorlalți elevi nu a fost necesară.

Probabil că explozia a fost cauzată de operațiunile de sudură la o machetă de glob pământesc confecționată din fibră de sticlă, vopsită, din cauza acumulării de gaze în interiorul acesteia.

Poliția orașului Bolintin Vale a fost alertată de prăbușirea tavanului clasei, iar primele cercetări indică faptul că explozia s-a produs în timpul activităților de sudare la macheta respectivă. Pompierii de la ISU Vlașca au confirmat că explozia nu a declanșat incendiu.

În prezent, autoritățile continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă, distrugere, neglijență în aplicarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, precum și nerespectarea acestor măsuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor