logo
RNTV Live

O copie a revistei care a marcat debutul lui Superman în lumea benzilor desenate a devenit cea mai scumpă bandă desenată din lume

superamn-action-comics
Dudau Andreea Valentina

La o licitație organizată joi de Heritage Auctions în Dallas, un exemplar în stare perfectă al primului număr al revistei Action Comics, în care Superman și-a făcut prima apariție în 1938, a atins prețul record de 6 milioane de dolari (5,5 milioane de euro)!

Nicio carte de benzi desenate nu a fost vândută într-o sală de licitații pentru o sumă atât de impresionantă până acum. “Joi a fost o zi istorică pentru cărțile de benzi desenate”, a declarat Barry Sandoval, vicepreședinte al Heritage Auctions, într-un comunicat.

Recordul anterior pentru cea mai scumpă carte de benzi desenate din lume era deținut de “Superman 1”, vândută în 2022 pentru 5,3 milioane de dolari (4,8 milioane de euro). În 2021, un exemplar din Amazing Fantasy 15, care conținea prima apariție a lui Spider-Man, a fost vândut pentru 3,6 milioane de dolari (3,3 milioane de euro).

Benzile desenate originale și plăcuțele cu supereroii Marvel și DC sunt extrem de căutate la licitații. În 2022, o placă originală care ilustra un moment din numărul 8 din Secret Wars, cu Spider-Man, s-a vândut cu 3,36 milioane de dolari (2,9 milioane de euro), deși estimările inițiale erau de 330.000 de dolari.

Aceste sume record demonstrează o creștere rapidă a prețurilor în doar câțiva ani. Precedentul record pentru un panou original de benzi desenate americane a fost stabilit în 2014, când o pagină care prezenta prima apariție a lui Wolverine într-un număr din 1974 al revistei The Incredible Hulk a fost vândută pentru 657.250 de dolari (573.650 de euro).

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor