O contabilă angajată la o agenție de turism este subiectul unei anchete pentru presupusa delapidare a 2,6 milioane de lei!

O contabilă care lucra la o agenție de turism din București este subiectul unei anchete în control judiciar pentru presupusa delapidare a 2,6 milioane de lei și fals informatic.

Pe 14 martie, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 au efectuat o percheziție domiciliară în București, într-un dosar penal referitor la infracțiunile de fals informatic și delapidare cu consecințe deosebit de grave, prejudiciul fiind de peste 2.600.000 de lei.

POLIȚIA ROMÂNĂ: „În fapt, în perioada 2013 – 2023, o femeie, în vârstă de 50 de ani, în calitate de contabil al unei agenţii de turism care presta servicii pe plan intern şi internaţional, şi-ar fi însuşit aproximativ 2.600.000 de lei, prin întocmirea unor ordine de plată către diverşi furnizori ai societăţii şi înlocuirea contului IBAN al acestora, cu un cont IBAN personal. Totodată, în perioada iunie – iulie 2023, bănuita ar fi falsificat mai multe acte contabile dintr-un sistem informatic, prin modificarea fără drept de date informatice, rezultând, astfel, date nereale, pe care aceasta le-ar fi utilizat, în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv ascunderea faptului că şi-ar fi însuşit respectiva sumă”.

Din investigații, s-a stabilit că în contul de debitare al persoanei suspectate există 1.768 de retrageri de numerar, însumând peste 1.000.000 de lei.

De asemenea, s-au descoperit tranzacții la diverse comercianți în valoare de peste 1.200.000 de lei, și aproximativ 400.000 de lei au fost redirecționați către alte conturi bancare, inclusiv conturile soțului și fiului suspectei sau alte conturi aparținând unor terți.

Pe data de 14 martie, un mandat de percheziție domiciliară a fost executat, iar mai multe documente relevante în legătură cu cazul au fost identificate și ridicate.

Suspecta a fost convocată pentru audieri, iar pe baza probatoriului strâns, a fost reținută pentru 24 de ore. La data de 15 martie, i s-a impus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, s-a instituit sechestru asigurător asupra unui imobil deținut de suspectă, evaluat la aproximativ 1.000.000 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *