logo
RNTV Live

O companie responsabilă cu colectarea deșeurilor din Techirghiol a primit o amendă de 100.000 de lei de către Garda de Mediu

whatsapp-image-2024-04-26-at-15-30-59
Dudau Andreea Valentina

O companie de colectare a deșeurilor din Techirghiol a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei. Situația a survenit deoarece cantitatea de deșeuri colectate depășea capacitatea autorizată, iar gunoaiele erau dispersate de vânt, ajungând pe un teren agricol din zonă!

O firmă de colectare a deșeurilor din Techirghiol a primit o amendă de 100.000 de lei din partea Gărzii de Mediu pentru mai multe nereguli identificate în activitatea sa. Printre acestea, se numără depășirea capacității autorizate de colectare a deșeurilor, iar gunoaiele erau dispersate de vânt către o livadă și un teren agricol din apropiere.

Garda de Mediu Constanța a anunțat vineri că a efectuat un control planificat la societatea respectivă, care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoase și nepericuloase.

Conform comunicatului emis de Garda de Mediu, neregulile constatate au determinat sancționarea operatorului economic cu o amendă în valoare de 100.000 lei pentru nerespectarea condițiilor impuse prin autorizația de mediu. Au fost stabilite și măsuri pentru remedierea deficiențelor.

Totodată, conform prevederilor legale, s-a propus o notificare prealabilă către Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, autoritatea emitentă a autorizației de mediu, pentru a se acorda un termen de cel mult 60 de zile pentru remedierea problemelor identificate.

Printre neregulile constatate de echipele de control se numără: depășirea capacității autorizate de colectare a deșeurilor, stocarea neconformă a acestora în afara suprafețelor incluse în autorizația de mediu, lipsa stocării separate și în spații adecvate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. De asemenea, nu s-au luat măsuri pentru asigurarea curățeniei în incintă și în jurul punctului de lucru, cu deșeuri depozitate necontrolat pe sol și diseminate de vânt către o livadă și un teren agricol.

De asemenea, nu s-au implementat măsuri de predare ritmică a deșeurilor colectate pentru a preveni acumularea acestora și implicit poluarea mediului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor