logo
RNTV Live

O comisie specializată a fost desemnată pentru a efectua verificări pe o porțiune de 5 kilometri din Varianta Ocolitoare a orașului Târgu Jiu

restrictii-trafic-drumuri-romania-weekend-836509
Dudau Andreea Valentina

În această săptămână, o comisie din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se va deplasa la Târgu Jiu pentru a efectua verificări la Varianta Ocolitoare!

Comisia revine în practică în municipiul Târgu Jiu pentru a verifica dacă au fost remediate problemele semnalate în ultima lor vizită, pentru a putea trece la recepția primului tronson al șoselei, lung de 20 de kilometri. Este vorba despre tronsonul de 5 kilometri din partea vestică a municipiului Târgu Jiu.

Drumarii speră că această săptămână va aduce aprobarea pentru recepție și deschiderea circulației publice pe acest tronson din Varianta Ocolitoare a orașului Târgu Jiu. Se reamintește că pe sectorul vestic al Variantei Ocolitoare, antreprenorul a finalizat testele obligatorii înainte de deschiderea circulației rutiere pe noile poduri construite.

Restul lucrărilor trebuie să fie finalizate până la data de 25 iunie, cu progresul actual situându-se la aproximativ 90%. Aceste lucrări sunt în desfășurare de aproape un deceniu.

În toamna anului 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat un contract pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, în valoare de 207 milioane de lei.

Contractul vizează finalizarea lucrărilor și a fost atribuit Asociației Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori S.A. – Secol Romania S.R.L. Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar finanțarea provine din fonduri europene. Durata contractului este de 18 luni pentru execuția lucrărilor și 84 de luni pentru perioada de garanție a acestora.

Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie finalizată în luna octombrie a anului 2016, dar firma italiană care a câștigat prima licitație nu a reușit să ducă proiectul până la capăt, iar contractul a fost reziliat de CNAIR.

În prezent, lucrările sunt gestionate de o altă firmă italiană. Inițial, se estima că varianta ocolitoare ar putea fi finalizată în 2 ani, dar acum au trecut deja 10 ani de la deschiderea șantierului.

În altă ordine de idei, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are posturi disponibile pentru două funcții de îngrijitoare la Ambulatoriul unității medicale. Candidatelor li se cere să aibă studii gimnaziale, iar dosarele pot fi depuse până la data de 30 aprilie. Proba scrisă a concursului va avea loc pe 14 mai, iar interviul pe 17 mai. Rezultatele finale vor fi afișate pe 22 mai, după soluționarea contestațiilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor