logo
RNTV Live

O chitară acustică cu 12 corzi aparținând lui John Lennon, care a fost considerată pierdută până recent, este scoasă la licitație

john-lennon-guitar-1024×683-1
Dudau Andreea Valentina

O chitară acustică cu 12 corzi, deținută în trecut de regretatul John Lennon și considerată pierdută până recent, va fi pusă la licitație în luna mai, după ce a fost descoperită recent în podul unei case din Marea Britanie!

Casa de licitaţii a comunicat că John Lennon a interpretat cu această chitară, evaluată între 600.000 şi 800.000 de dolari, în albumul “Help!” din 1965 al trupei The Beatles.

Instrumentul a fost descoperit în podul unei case de către noii proprietari care s-au mutat recent acolo. Fondatorii companiei Julien’s Auctions, cu sediul în Statele Unite, au călătorit în Marea Britanie pentru a autentifica chitara şi au descoperit carcasa originală a acesteia – o carcasă de chitară Maton, fabricată în Australia – abandonată la gunoi.

Martin Nolan, director executiv şi cofondator al Julien’s Auctions, a declarat pentru Reuters că proprietarii erau conştienţi că au avut instrumentul la un moment dat, dar credeau că l-au pierdut. Se presupune că instrumentul a ajuns în posesia lor prin intermediul muzicianului britanic Gordon Waller, membru al duo-ului pop Peter and Gordon din anii 1960.

“Gordon a primit chitara cadou de la John Lennon; apoi, Gordon a dăruit-o managerului său de turneu, iar instrumentul a rămas acolo de-a lungul anilor”, a relatat Nolan.

Chitara va fi scosă la licitaţie la 29 mai, în Hard Rock Cafe din New York şi pe site-ul casei de licitaţii. La începutul acestui an, o chitară bass Hofner aparţinând lui Paul McCartney, furată cu ani în urmă, a fost găsită şi returnată după 51 de ani, în urma unei căutări internaţionale.

Instrumentele muzicale deţinute de membri importanţi ai trupei The Beatles au atins preţuri ridicate la licitaţiile anterioare. În 2015, o chitară furată de la Lennon în anii 1960 a fost vândută pentru 2,41 milioane de dolari la o licitaţie organizată în California.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor