Mai mulţi hoţi din Prahova, Constanţa și Călărași au fost prinşi păcălind bătrâni cu metoda"POMANA"Mai mulţi hoţi din Prahova, Constanţa și Călărași au fost prinşi păcălind bătrâni cu metoda"POMANA"

Viața unei bătrâne dintr-un sat din Buzău a luat o turnură neașteptată după ce un simplu opritor de ușă s-a dovedit a fi cea mai mare bucată de chihlimbar din lume. Fără să-și dea seama de valoarea incredibilă a pietrei, femeia din comuna Colți folosea zilnic această pepită de 3,5 kilograme, veche de milioane de ani, ca pe un obiect obișnuit de uz casnic.

După ce piatra a fost identificată de specialiști, viața comunității din Colți s-a schimbat radical. Bucata de chihlimbar, cunoscută acum drept „rumanit”, a fost declarată oficial un record mondial de World Record Academy și a devenit piesa centrală a Muzeului Chihlimbarului din Colți. Această descoperire a transformat comuna într-o atracție turistică de prim rang, atrăgând vizitatori din toată lumea.

Localnicii se mândresc acum cu un tezaur natural unic, iar povestea bătrânei și a opritorului de ușă devenit comoară mondială a devenit o legendă vie a locului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

sursa antena 3