DORU NICA / MEDIAFAX FOTO

O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București a fost reținută în legătură cu investigațiile privind decesele suspecte/Ea este acuzată de mărturie mincinoasă!

Miercuri după-amiază, o asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București a fost reținută în cadrul investigațiilor desfășurate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care cercetează circumstanțele în care mai mulți pacienți ai acestei unități, internați la secția de anestezie-terapie intensivă, au decedat.

Femeia, care fusese audiată anterior în acest dosar, este considerată suspect și este acuzată de mărturie mincinoasă.

Procurorii și polițiștii din București continuă audierile în dosarul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, anchetă inițiată după ce au apărut acuzații conform cărora 17 pacienți internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă au murit în decurs de patru zile ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină, un neurotransmițător utilizat pentru creșterea sau menținerea tensiunii arteriale.

Miercuri, la Serviciul Omoruri, o femeie care era martor în dosar a fost dusă la audieri pe bază de mandat. După administrarea probatoriului, femeia a fost pusă sub acuzare pentru mărturie mincinoasă și a fost reținută, având acum calitatea de suspect, au transmis oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Surse judiciare au dezvăluit pentru News.ro că femeia este asistent medical la Spitalul Sfântul Pantelimon. Ea fusese audiată anterior în dosar, afirmând că nu a văzut nimic și nu deține nicio informație cu privire la modul în care era administrată noradrenalina pacienților.

Cu toate acestea, probele adunate la dosar contrazic declarațiile femeii, ceea ce a condus la punerea sa sub acuzare și la schimbarea statutului din martor în suspect, au precizat sursele citate.

Procurorul de caz nu a luat încă o decizie cu privire la prezentarea femeii în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă sau la dispunerea altei măsuri preventive în privința acesteia.

Ancheta a fost demarată după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul București a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București la data de 11 aprilie, cu privire la decesul a aproximativ 20 de pacienți în perioada 4-7 aprilie 2024, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină. Investigația a arătat că în perioada menționată de reclamant au decedat 17 pacienți în acest spital, la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *