logo
RNTV Live

O angajată a Red Bull a făcut o notificare oficială către FIA în legătură cu cazul lui Horner

tw-horner
Dudau Andreea Valentina

În lumea Formulei 1, o angajată a echipei Red Bull a făcut o sesizare oficială către FIA în privința lui Horner!

O angajată a echipei de Formula 1 Red Bull, care a formulat acuzații de “comportament nepotrivit” împotriva șefului echipei, Christian Horner, a depus o plângere la comisia de etică a Federației Internaționale de Automobilism (FIA). Această acțiune vine în urma a două rapoarte anterioare.

Primul raport a fost înregistrat pe 2 februarie, prin intermediul liniei telefonice de etică a Formulei 1 a FIA, cu câteva zile înainte ca acest caz să fie adus în atenția publicului. Acest apel a ridicat preocupări directe legate de comportamentul lui Christian Horner față de o angajată a echipei austriece și a solicitat FIA să investigheze această problemă, exprimând, de asemenea, îngrijorarea că Red Bull încearcă să ascundă acest caz.

Cel de-al doilea raport, datat 6 martie, a reiterat acuzațiile făcute în primul raport și a avertizat că, în cazul lipsei de acțiune din partea organismului de conducere, denunțătorul – a cărui identitate nu a fost dezvăluită de BBC – va face public cazul prin intermediul presei.

Întrebată de AFP, FIA a declarat că “nu este în măsură să confirme sau să infirme depunerea plângerii” din cauza procedurilor interne pe care le respectă în tratamentul acestor cazuri și a “confidențialității stricte pe care o menține și pe care o va menține în continuare”.

Christian Horner, în vârstă de 50 de ani, căsătorit cu fosta membră Spice Girl Geri Halliwell, care l-a însoțit la Marele Premiu al Bahrainului, a negat întotdeauna acuzațiile care i-au fost aduse.

El a fost absolvit săptămâna trecută de către Red Bull, după o anchetă internă de 10 săptămâni efectuată de un avocat extern numit de echipa austriacă. Angajata, suspendată din echipă după respingerea plângerii sale, a decis să conteste decizia internă și a cerut Red Bull să-și reconsidere poziția, conform mai multor surse de presă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor