Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost asigurat că se vor lua măsuri pentru rezolvarea problemelor asociate cu lipsa energiei electrice în diverse localități din țară.

„Apar dificultăți în ceea ce privește starea rețelei de joasă tensiune, de medie tensiune, uneori și de înaltă tensiune la rețeaua Transelectrica, din cauza condițiilor meteo. Distribuitorii companiei de distribuție au toate resursele și ne-au asigurat că vor interveni în cel mai scurt timp.

Îi monitorizăm și ne asigurăm că respectă angajamentul, astfel încât românii să stea cât mai puțin timp fără curent electric”, a declarat ministrul Energiei într-o intervenție la postul B1.

În legătură cu localitățile afectate de lipsa curentului electric din cauza vântului puternic, Burduja a subliniat că nu dispune de un număr exact în acest moment, dar se angajează să obțină această informație precisă la încheierea comandamentului energetic de iarnă.

„După ședința comandamentului de iarnă le vom face publice pe site-ul Ministerului Energiei, dar monitorizăm situația. Nu e prima dată când ne confruntăm cu aceste dificultăți. (…) Vântul bate destul de tare, rețelele sunt expuse, noi la minister am dat drumul la câteva proiecte prin care aceste rețele urmează să fie îngropate și nu vom mai avea aceste situații în următorii ani”, a precizat Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *