logo
RNTV Live

Numarul locuitorilor din județul Prahova a scăzut considerabil/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Numarul locuitorilor din județul Prahova a scăzut considerabil. Datele oficiale arată o modificare  constantă a cifrelor demografice, pe fondul migraţiei şi al sporului negativ. Numai în ultimii cinci ani, populaţia rezidentă a judeţului Prahova a scăzut cu aproape 30.000 de persoane. Dacă am face o comparatie am vedea ca aceste cifre sunt echivalente populaţiei municipiului Câmpina sau al oraşelor Băicoi şi Mizil la un loc.

Numarul locuitorilor din județul Prahova a scăzut considerabil

Numai in ultimii cinci ani, Prahova a pierdut circa 29.500 de locuitori. Valoarea este comparabila cu populaţia municipiului Câmpina sau cu numărului locuitorilor din Mizil şi Băicoi la un loc. Intr-o exprimare diferita putem spune ca am fi pierdut două oraşe mari, cu totul. Fata de datele mai vechi ale INS, puse la dispoziţie Prefecturii în toamna lui 2017, arătau o scădere a populaţiei cu peste 34.000 în intervalul 2008-2017, ceea ce înseamnă că, practic, în ultimii cinci ani am pierdut aproape la fel de mulţi oameni ca în precedenţii zece. Explicaţia se leagă de migraţia populaţiei şi de sporul natural, unde numărul deceselor este constant mai mare decât cel al naşterilor.

Pandemia COVID a afectat şi ea considerabil

Si oprindu-ne asupra deceselor, pandemia COVID a afectat şi ea considerabil. În 2020, când multe persoane infectate au murit, în timp ce pacienţii care sufereau de alte boli găseau mult mai greu locuri în spitale, numărul total al deceselor a înregistrat o creştere faţă de toţi ceilalţi ani analizaţi. Exista și o veste buna în cadrul statisticii.  Numărul şomerilor din judet e în scădere, una constantă, pentru că şi aici anul 2020 a avut efecte negative. În 2021, în schimb, s-a reluat tendinţa de scădere.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor